پیام‌ها و نکات نهفته در سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه-راهبرد معاصر
مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد

پیام‌ها و نکات نهفته در سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه

یک وبسایت لبنانی نوشت که سفر رئیس‌جمهور ایران به سوریه پیام روشنی برای آمریکا داشت، مبنی بر اینکه منطقه دیگر تحت نفوذ این کشور نیست.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۲ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 07
کد خبر: ۱۸۲۹۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  وبگاه «التیار» لبنان در یادداشتی به سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران به سوریه و بازگشت قریب الوقوع دمشق به اتحادیه عرب پرداخت و نوشت که حضور رئیسی در دمشق یک سفر پروتکلی صرف نبود.

 

به نوشته این وبگاه، سفر ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران به سوریه در چند روز گذشته از نظر زمانی، نمادین و محتوایی مضامین مهمی را به همراه داشت، این سفر تنها یک سفر پروتکلی نبود، بلکه این پیام را در خود داشت که منطقه و روابط بین‌الملل در سایه تحولات و تغییرات رخ داده، وارد فضای جدیدی شده است.

 

التیار سپس به سه نکته مهم نهفته در این سفر پرداخت و نوشت:

نخست - از نظر زمانی، این سفر پس از توافق میان تهران و ریاض با میانجی‌گری پکن و همچنین احیای روابط دو جانبه دمشق و ریاض صورت گرفت. بنابراین این سفر موجب تحریک سعودی‌ها نشد، به خصوص اینکه عربستان سعودی در صدر کشورهایی است که برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تلاش می‌کنند.

 

ثانیاً - مهم‌ترین نکته این سفر را می‌توان از نظر نمادین توضیح داد. زیرا آغازی برای شکست انزوای بین‌المللی سوریه که محور غربی سعی در تحمیل آن به دمشق داشت، بود. این اولین سفر یک رئیس‌جمهور کشور فعال در منطقه پس از آغاز جنگ جهانی علیه سوریه در اواسط مارس ۲۰۱۱ بود که پیش از سفر عمر البشیر رئیس جمهور سابق سودان در پایان سال ۲۰۱۸ انجام شد. سفر رئیسی به سوریه مهر پایانی به این انزوا بود و اینکه سوریه پس از شکست جنگ جهانی علیه خود، به سمت بازیابی روابط جهانی و نقش محوری خود در منطقه و جهان عرب حرکت کرده است.

 

بنابراین بی تردید حضور هیأت ریاست‌جمهوری ایران در دمشق و رایزنی در خصوص مسائل اقتصادی و عمرانی نشانه روشنی از پایان جنگ سوریه و پیروزی محور مقاومت بر محور غربی است. جمهوری اسلامی ایران و سوریه دو هم‌پیمان خونی، پیروزمندانه دو رکن اصلی این محور هستند.

 

ثالثاً - از نظر محتوایی، در کنار رئیس‌جمهور ایران در سوریه علاوه بر شخصیت‌های سیاسی و نظامی، شخصیت‌های اقتصادی نیز حضور داشتند و بی تردید حضور آن‌ها موجب تعمیق روابط اقتصادی دو جانبه ایران و سوریه خواهد شد و در مرحله بعد یعنی بازسازی سوریه خود را به خوبی نشان خواهد داد.

 

به نوشته این وبسایت، امضای توافقنامه‌های اقتصادی میان ایران و سوریه در این برهه، همچنین نشان از کاهش نقش نظامی در سوریه دارد، هرچند دو طرف بر توسعه همکاری‌های نظامی در سطح استراتژیک تأکید کردند، اما موضوع مهم این است که سوریه وارد مرحله بازسازی شده و ایران نیز اعلام کرده است که قصد مشارکت فعال در این مرحله را دارد.

 

وبگاه تیار در ادامه نوشت:‌ «با توجه به موارد فوق، به گفته یک مقام مطلع، هدف اصلی سفر تحکیم و تعمیق اتحاد راهبردی موجود بین دو کشور بود. همچنین پیام روشنی برای محور آمریکایی غربی در پی داشت مبنی بر اینکه منطقه در آستانه مرحله جدیدی از روابط دو جانبه بین کشورهای منطقه است، به ویژه پس از آشتی پکن میان تهران و ریاض و گفت‌و‌گوهای ترکیه و سوریه و و با توجه خارج شدن روابط بین‌الملل از فضای تک قطبی و قدرت یابی روسیه و چین، منطقه دیگر تحت نفوذ مطلق آمریکا نیست»./ فارس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار